Produkty / Múka
Nízkobielkovinové cesto na pirohy, palacinky a cestoviny
Zloženie: kukuricný škrob, bezlepkový pšenicný škrob, zemiakový škrob, glukóza, zahustujúca látka: guarová guma, E 464; vláknina zemiaková, regulátor kyslosti E 575; kypriaca
látka: uhlicitan sodný.
Nutričná hodnota v 100 g:
Energetická hodnota: 1450 kJ / 341 kcal
Tuk: 0,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 84 g
z toho cukry: 6,6 g
Bielkoviny: 0,4 g
z toho fenylalanínu: 8 mg
Soľ: 0,09 g
Čistá hmotnosť: 500 g
Skladujte na suchom a chladnom mieste.
Spôsob prípravy:
Pirohy PKU
Zloženie:
• 0,5 kg zmesi na palacinky, pirohy a cestoviny PKU,
• 20 g nahrážky vajec PKU,
• 80 g vody,
• 5 g soli,
• 10 g cukru,
• 30 g oleja,
• 300 g vody (v prípade potreby môžeme pridat, teplota vody cca 20°C)
Postup: Nahrážku vajec vyšlaháme ( 20 g) s vodou (80 g), vmiešame zmes na palacinky, pirohy
a cestoviny (namiesto nahrážky môžte pridataj 2 vajcia). Pridáme sol, cukor, olej a zostatok
vody. Dôkladne vypracujeme až sa cesto spojí. Rozvalkáme, vykrojíme kolieska, na ktoré naložíme
lubovolnú nápln, zložíme na polovicu, kraje spojíme (môžme ich aj navlhcit vodou). Varíme
cca 10 minút na miernom ohni.